Néhány szóban megemlíteném azt az együttest, aki szombaton a szórakoztatásunk egy részéről gondoskodni hivatott… Ez pedig a BreWtaL együttes… Aki kint volt a Tribute Fesztiválon, az hallhatta is őket, fél egytől adtak koncertet a Kis Színpadon, a Black Label Society nevében. Node lássuk, hogy jöttek ők létre, és kik ők? (A cikkel kapcsolatos engedélyt ezúton is köszönöm ‘AkelA’-nak, aki elolvasás nélkül engedélyzte az irományom megjelenítését.

Történt egyszer 2006-ban, hogy néhány sörkedvelő figura elfoglalta méltó helyét egy kocsmában, és közös hobbijukról, a zenéről beszélgettek. Néhány sernyi beszélgetés után Csapi Patrik és Brada János úgy döntöttek, hogy nagyon szeretik a Balck Label Society zenekart, és kéne csinálni valami hasonlót… Olyannyira beszélgettek a dologról, hogy mire a kocsma sörkészlete kifogyott, ők szinte már zenekart is alapítottak… 2006 januárjában végül is próbatermet szerveztek maguknak, és 2006 februárjában össze is állt aa zenekar. A basszgitárnál Brada Jánossal, az az énekhangnál Laky ‘AkelA’ Györggyel, a másik gitárnál Csapi Patrikkal, a második gitárnál havasi ‘Presszer’ Zoltánnal, a doboknál pedig Galambos Tiborral. A dolgok odáig fajultak, hogy 2006 júniusában már, mint az Omen előzenekara léptek fel egy fergeteges koncerten. És persze, ne felejtsük el, hogy ez a formáció hozta létre első két önálló dalukat, a The Anger Within-t, és a Get out of My Way-t.

Kicsivel később, a szesz sajnos komoly problémákat okozott a csapat rendjében… Így Galambos Tibi egy kellemetlen pillanatban kénytelen volt búcsút inteni az együttesnek. Helyét a dobok mögött a Szibéria együttes egykori ritmusmestere, Németi ‘Babos’ Attila vette át. Ő egy nyugat-magyarországi turné során, – ahol többek közt a Keepers of Jericho-val és a Hollywood Rose-zal léptek fel – kiütötte a kettő-négyet… Sajnos egybehangzó vélemények szerint nem tekintette annyira szívügyének a zenekart, mint társai, így elváltak útjaik, és a helyére Kocsis András ült be, ütőkkel a kezében. Ahogy az együttes honlapján olvasható: “Ekkor került a képbe Kocsis Andris. A körülményeket ma is szakértők bevonásával vizsgálják. A megkérdezett szemtanúk erős alkoholos befolyásra gyanakszanak.” A turnénak köszönhetően azonban elérték azt, hogy Vörös Gábor szervezésében tribute bulira indultak Gödöllőre, ahol mellettük a Remembering the Steel és a Cultus “teljesített szolgálatot”… Az együttes keserű történetében nem először itt sem lett happy end a dolog vége, ugyanis egy meg nem nevezett közjáték miatt Patrik a távozás mellett döntött… A zenekar úgy határozott, hogy édes-négyesben folytatják, egy gitárral.


2007 őszén egy grillparty közben Kocsis Andris helyet cserélt az egykori Tézis dobosával, Somával. Vele kicsit komolyabb irányba indultak el, és a Black Label Society nóták mellé felvettek a repertoárba néhány C.O.C., Down és Rebel Meets Rebel dalt is. A szekerük szinte megállíthatatlanul dübörgött. Az ugyan érezték, hogy egy gitárral kissé szegényesen szólnak a dalok, ezért komoly embervadászat folyt a másodgitáros posztjára… Végül a vadászat “áldozata” 2008 elején Simon Petra lett. Petra segítségével nekiálltak elkészíteni az új feldolgozásokat, és persze új saját témákat. Időközben Soma munkahelye megmakacsolta magát, így a dobos kénytelen volt visszavonulni a zenekarból, és átadni helyét elődjének, Kocsis Andrisnak. Ebben az ötös felállásban számtalan magyar helyszínre ellátogattak, és a magyar helyszínek mellett volt alkalmuk Szlovákiában és Horvátországban is koncertet adni. Viszont, hogy üröm is legyen az örömben… 2008 novemberében Petra sajnos elhagyta a zenekart, ami így ismét négyesfogattá alakult át.
2009 januárjában azért bebizonyították, hogy a négyesfogat sem akadály… ‘AkelA’ gitárt ragadott, és Andris (dob), Jani (basszer), Presszer (gitár) és AkelA (ének, gitár) színpadra léptek. 2009 márciusában újabb csapás érte az együttest, amikor kénytelen-kelletlen Presszerrel különváltak útjaik. Ennek ellenére ebben ahónapmban elkészült két számuk, a The Anger Within és a Graveyard Disciples demója. (A The Anger Within gitárszólóiért a zenekar ezúton is köszönetet mond Németh Zsoltinak.)

Ezen felül… Túl a csapásokon… Laky ‘AkelA’ György és Brada János 27-én pénteken interjút ad itt a rádióban, 28-án pedig megesküdtek rá, hoyg egy félelmetes hangulatú koncertben lesz része mindannak, aki a Rocktogonba keveredik!
Még egyszer a zenekar tagjai (ABC sorrendben):
– Brada János – basszusgitár
– Kocsis András – dob
– Laky ‘AkelA’ György – ének, gitár

(Bővebb információk: http://brewtal.atw.hu )

/Bukott Angyal – PancseRock/