Három év után új dallal jelentkezett a JUNKIES. A „Béke tér” című szerzemény az idén 25 éves zenekar jubileumi, „Negyedszázad kockázat és mellékhatás” albumán szerepel, mely április 5-én az Edge Records gondozásában jelenik meg. A „Negyedszázad kockázat és mellékhatás” című, 73 perces best of album egy olyan exkluzív kiadvány, melyre az újravett klasszikus dalok mellett 6 vadonatúj szerzemény is került. Az első friss nótához készült szöveges videó már elérhető a YouTube-on.

▶️ Junkies: Béke tér (hivatalos szöveges video / official lyric video)

▶️ Junkies – Negyedszázad kockázat és mellékhatás DIGI CD előrendelés

„Eredetileg nem ezzel akartunk kijönni először az új dalok közül, de mivel a Béke tér a legpopulárisabb nóta a lemezen, jó ötletnek tűnt. Én írtam és én is gitározom a dalban, a szöveg is az én személyes élményeimből táplálkozik. A szám a csepeli Béke térről szól, ott éltek a nagyszüleim, akiknél nagyon sok időt töltöttem, miután édesanyámmal és édesapámmal Szentpétervárról Budapestre költöztünk. Az ő lakásuk volt az első magyarországi lakhelyem” – magyarázza Szekeres András, a Junkies énekese, akiről köztudott, hogy Oroszországban született. 

„Ez a dal az utolsó szám a lemezen, egyfajta feloldozó tétel – tulajdonképpen a megnyugvásról szól, hogy le kell ülni és hátradőlni, a Béke tér pedig, mivel szinte minden városban van ilyen, ennek egy nagyon szép szimbóluma.”

Az Edge Records gondozásában megjelenő új albumot, amely a zenekar honlapján keresztül már előrendelhető, április 9-én egy exkluzív akusztikus minikoncerttel egybekötve dedikálják a budapesti Hard Rock Caféban a Junkies tagjai. A banda közben már javában készül a születésnapi nagykoncertjére is, amit június 15-én tartanak a Barba Negra Trackben. A 2019-es év innentől kezdve egészen december végéig a negyedszázados jubileumról szól, amit a friss lemezre építve, egy látványban is megújult produkcióval tesznek még különlegesebbé a fellépések alkalmával a zenészek. 

▶️ Junkies 25 – Lemezdedikálás, Hard Rock Cafe-esemény

▶️ Junkies 25 Barba Negra Facebook-esemény

1994-es alapítása óta a Junkies igen nagy utat járt be. Az idén 25 éves budapesti punk rock zenekar a megalakulását követő gyors, fővárosi klubsikerek után 1995-ben jelentette meg első lemezét, amely már országos ismertséget is hozott. Az igazi áttörésre azonban az 1997 nyarán kiadott, legendás Nihil albumig kellett várni, amit 10 újabb korong, önálló Petőfi Csarnok koncertek, Sziget Nagyszínpad, telt házas Barba Negra bulik és megannyi klubfellépés követett az évek során. A banda kiadványait rendre Fonogram díjra jelölték, míg 2013-ban a Mi van veled? Semmi? című albumuk rock-metal kategóriában az év legjobblemeze lett.

Junkies: Negyedszázad kockázat és mellékhatás
(2019 / EDGE Records)

  1. Szték
  2. A szerelmedtől lettem ilyen
  3. Vesztettél
  4. Ennyi kell
  5. Mi vagyunk a többség
  6. Már csak a pénzért csinálom
  7. Nincs pardon
  8. Miattad iszom, te állat
  9. Bitter Candy
  10. A drog az rossz
  11. Halacska
  12. Maszk
  13. Recseg-ropog a rendszer
  14. Mese
  15. Ne ébressz fel
  16. Hiba van
  17. Minden álmom
  18. Szerelmes vagyok
  19. Béke tér