Február 24-én Bloodstains címmel egy 3 tételes új EP-vel jelentkezett a melodikus death metalt játszó budapesti Begotten Silence. A friss anyagról Török Csaba, a zenekar frontembere mondta el a legfontosabb tudnivalókat:

“Három olyan dalt szerettünk volna kiadni, amelyek három különböző arcunkat mutatják, meg és mégis a ránk jellemző “bloodstained melodeath”-ben utaznak. A Faces of Suffering nagylemezhez hasonlóan a központi téma a szenvedés, és ezt vegyítettük a műfaji megnevezésünkkel az EP címére. A banda legénysége 2015 óta változatlan, és szokás bullshitelni azzal, hogy “sose volt ilyen erős a felállás”, de érezhetően kialakult nálunk már a számírás és számfelvétel menete, a csapatunk az eddigi leghatékonyabb rend szerint tolta ki a tételeket az utóbbi négy évben. A Bloodstains kislemez elkészítése is ilyen gördülékenyen ment.

A hangszeres felvételeket Csendőr Balázzsal (Tonestone Productions) intéztük. Ez volt az első alkalom, hogy a felvételekért felelős munkatárs egyben a barátunk is volt, így aztán ment a baromkodás rendesen, és még a munka is jól haladt. A vokálfelvételt és mix/master melókat Tóth Gáborral (Ghostship Recordings) csináltuk, akivel imádtunk együttműködni, mivel csak és kizárólag a tökéletes végeredménnyel elégedtünk meg mindnyájan. Sose volt az, hogy “jó lesz, csak haladjunk”. A borító Kállai Zsófia keze munkáját dicséri. Összességében elég sokat csücsültünk a kislemezen a kiadásig, de ilyen jó stábbal még nem dolgoztunk együtt, és nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel.”

Egy kis Begotten Silence múltidézés:

„A BEGOTTEN SILENCE egy öt fős melodic death metal buldózer Budapestről. Death és thrash metalt vegyítünk dallamos témákkal, mindezt pedig a horror, élet és szenvedés atmoszférájával fűszerezzük.

A stílusunkat “bloodstained melodeath”-nek is hívjuk.

2010
– A Begotten Silence-t három régi barát – Rózsa Ádám (basszusgitár), Szabó “Cucu” Balázs (gitár) és Török Csaba (vokál) – megalapította
– Horváth Ádám csatlakozott a zenekarhoz második gitárosként, ám néhány hónap után el kellett hagynia tanulmányi okokból
– Az elsõ néhány szám elkészült

2011
– Barabás Olivér (Zajforrás, Gedeon) bekerült dobosként a bandába
– Kovács Gergõ (Ibrium) lett az új második gitáros
– Felvettük az elsõ, ötszámos demónkat “Demo 2011” néven a Zug Records-zal Szárligeten

2012
– Elkezdtünk koncertezni, az elsõ koncertünk a Vörös Yukban, a Rocktusa Fesztivál keretein belül zajlott
– A legtöbb budapesti szórakozóhelyen felléptünk, és a városon kívül is játszottunk néhányszor
– Kovács Gergõ útjai elváltak tõlünk

2013
– Meghívást kaptunk olyan koncertekre, amiket a Watch My Dying, Insane, Cadaveres vagy Kill With Hate vezettek
– Felvettük a második kiadványunkat, a három számos “Sebek Által” EP-t, amit Jaya Hari-val (Audioplanet) rögzítettünk, az EP nagyon pozitív visszhangot kapott
– Az elsõ turnénkkal, a Stagediving Tour-ral (amivel a Watch My Dying, Cadaveres és Don Gatto zenekarokat erõsítettük) bejártuk az országot

2014
– Barabás Olivér kilépett a bandából, a helyére pedig R. Nagy Zoltán (Srégan, Flame Spirit, Jump) került
– A debütáló albumunk körvonalazódott

2015
– R. Nagy Zoltántól el kellett búcsúznunk, Barabás Olivér visszatért a dobok mögé
– Fazekas Viktor (Flame Spirit) bekerült második gitárosként, így két év után ismét ötfõs lett a felállás
– Néhány koncert volt az évben, de inkább a debütáló albumunk számainak írásával foglalkoztunk
– Elkészítettük a Faces of Suffering című debütáló albumunkat õsszel Simon Istvánnal a No Silence Studio-ban (Niburta, Kill With Hate, Bekes Projekt, As Karma Brings, The Palindrome Sequence…)

2016

– Faces Of Suffering címmel január 21-én jelent meg a melodikus death metalt játszó budapesti Begotten Silence első albuma.