Durva, karcos albumot ígér az új dobosával, Brooks Wackermannel (ex-Bad Religion) dolgozó Avenged Sevenfold. Ha minden a terv szerint halad, akkor még idén megjelenhet a 2013-as Hail To The King album folytatása. Mindenesetre a korábban 2017 elejére meghirdetett brit turné után most már a komplett Európa-turné dátumait is közzétette a csapat. A turné a Disturbed társaságában zajlik majd, a koncerteket pedig a Chevelle fogja nyitni. Sajnos magyar koncertről ezúttal sincs szó, Bécsben azonban el lehet majd csípni a három bandát. Az időpont február 23., a helyszín a Stadthalle. (további dátumok a képünkön)

A koncert Facebook oldala

A jegyeket augusztus 11-én kezdik el árulni – katt ide!

Az Avenged Sevenfold Chris Jericho (Fozzy) This Is Jerico című podcast-jében tavaly novemberben mutatta be új dobosát; méghozzá az egykori Bad Religion-ütős, Brooks Wackerman személyében. Állítólag Wackerman neve már az eredeti dobos, Jimmy “The Rev” Sullivan 2009 decemberében bekövetkezett halálakor felmerült, de akkor Mike Portnoy mellett döntött a banda. Portnoy után 2011-ben Arin Ilejay lett a végleges megoldás. Az ő játéka hallható a 2013 augusztusában kiadott hatodik albumon, a Hail To The King lemezen, amelyből a megjelenés hetében 159 ezer példány talált gazdára. Arin-nal viszont nem voltak elégedettek, így kerestek egy olyan zenészt, akinek hozzájuk hasonlóan színes a zenei előélete. Időközben a zenekar Jade Helm címmel bemutatta új dalát. Az instrumentális nóta pedig a 2015. november 6-án megjelent Call Of Duty: Black Ops III című videójáték egyik betétdala:

Brooks Wackerman egyébként annak idején metálzenekarban kezdte. A Bad4Good volt az első zenekara. Egyetlen lemezük 1992-ben jelent meg Refugee címmel, és Steve Vai producerkedésével készült. Brooks akkor volt 15 éves Később dobolt az Infectious Groovesban, a Suicidal Tendenciesben is, de játszott a Judas Priest gitáros Glenn Tipton 1997-ben kiadott szólólemezén is, a Baptizm Of Fire-ön, akárcsak a 2007-es, cím nélküli Korn albumon. Wackerman a Bad Religionbe 2001-ben szállt be, mégpedig Bobby Schayer helyére.