Durva, karcos album lett az új dobosával, Brooks Wackermannel (ex-Bad Religion) dolgozó Avenged Sevenfold legutolsó nagylemeze. A The Stage címre keresztelt korong 2016. október 28-án jött ki, a banda napjainkban pedig a Metallica stadionturnéján nyomul Észak-Amerikában. Ennek apropójaként kihoztak egy spanyol nyelvű felvételt a turnéra, amelyet még a tavalyi anyag felvételei során rögzítettek. A Malagueña Salerosa egy mexikói folk népdal, amely számos változatban ismert, és többek között a Kill Bill 2 filmzenealbumán is szerepelt. A zenekar Sarah Bauza és Rachel Tate Herrmann fúvósok segítségével vette fel a dalt.

Az Avenged Sevenfold Chris Jericho (Fozzy) This Is Jerico című podcast-jében 2015 novemberében mutatta be új dobosát; méghozzá az egykori Bad Religion-ütős, Brooks Wackerman személyében. Állítólag Wackerman neve már az eredeti dobos, Jimmy “The Rev” Sullivan 2009 decemberében bekövetkezett halálakor felmerült, de akkor Mike Portnoy mellett döntött a banda. Portnoy után 2011-ben Arin Ilejay lett a végleges megoldás. Az ő játéka hallható a 2013 augusztusában kiadott hatodik albumon, a Hail To The King lemezen, amelyből a megjelenés hetében 159 ezer példány talált gazdára. Arin-nal viszont nem voltak elégedettek, így kerestek egy olyan zenészt, akinek hozzájuk hasonlóan színes a zenei előélete.

Brooks Wackerman egyébként annak idején metálzenekarban kezdte. A Bad4Good volt az első zenekara. Egyetlen lemezük 1992-ben jelent meg Refugee címmel, és Steve Vai producerkedésével készült. Brooks akkor volt 15 éves Később dobolt az Infectious Groovesban, a Suicidal Tendenciesben is, de játszott a Judas Priest gitáros Glenn Tipton 1997-ben kiadott szólólemezén is, a Baptizm Of Fire-ön, akárcsak a 2007-es, cím nélküli Korn albumon. Wackerman a Bad Religionbe 2001-ben szállt be, mégpedig Bobby Schayer helyére.