Hate Seems Help címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a deathcore, extrém metal vonalas salgótarjáni As Karma Brings. Az új dal a nyárra várható friss EP előzetese. Ezúttal is Diószegi Kiki (Stray Heart Records) segítségével dolgoztak, a keverés pedig Simon István (No Silence Studio) munkája. A salgótarjáni és budapesti gyökerekkel rendelkező fiatal metálzenekar rövid fennállása alatt már számos tagcserén és stílusjegy-váltáson ment keresztül, hogy mára a fémes stílus egyik legkeményebb feltörekvő képviselőjeként váljon a misztikus, sötét, rituális hangulatokat hangos gitárokon megidéző zajos gyászzenék izgalmas és hiteles képviselőjévé. Aki élőben is szeretne zúzni a banda zenéjére, április 5-én a Dürer Kertben el is csípheti őket, méghozzá a Sleepless, a Nest Of Plagues és a Devoid társaságában.

Az As Karma Brings 2013 februárjában alakult Budapesten, Asbóth Attila (dobok), Mihalik Dávid (gitár), Sándor Henrik (gitár) és Tari Bálint (basszusgitár/ének) tagokkal. Néhány hónapra rá csatlakozott hozzájuk Ürmössy Barnabás (basszus posztra), így már öten folytatták a zenélést. A korai dalokra még a metalcore/deathcore zenei hatások voltak jellemzők, későbbiekben azonban a melodikus vonásokat elhagyva, kiegészülve újabb extrém metal stílus elemekkel alakult ki a jelenlegi zenei koncepció.

2013 decemberében adták ki az első demófelvételüket Karma Brings címmel, s nagyjából ezzel egy időben kezdtek el koncertezni is – eleinte Salgótarjánban és Budapesten, később az ország többi részén is. Az ezt követő esztendő aktív próbatermi munkával és koncertezéssel telt. Majd úgy érezték, hogy eljött az idő egy komolyabb minőségű felvétel elkészítéséhez, amit a No Silence stúdióban sikerült megalkotni Simon István (Simi) segítségével. Ez volt a Trist single, amelyhez egy videóanyagot is készítettek. A klipet a Paradoxon stúdió legénységével forgatták, Jakubovics Gergő vezetésével.

Ezt követően tagcsere következett be: Atit váltotta Sirkó Martin (Scage). A következő időszakban szerepeltek a Talentométer tehetségkutatón, ahol bejutottak a döntőbe, s ott fellépési lehetőséget nyertek a Rockmaraton fesztiválra (07/12). Szerepeltek továbbá az Éter fesztiválon is 2016-ban, ahol különdíjat kaptak.

A Trist single után elhatározták, hogy elkészítenek egy nagyobb lélegzetvételű hanganyagot, amit határon innen és túl is hallgathatnak a death metal/deathcore/slam szerelmesei. Az EP munkálatai kb. 7-8 hónapot vettek igénybe, a címe Tyrant Of Time lett és 2016 júniusában jelent meg. A banda eddigi legutolsó stúdiómegmozdulása, a Disgrace nóta képében, tavaly februárban történt. A csapat elmondása szerint a Disgrace “korunk legnagyobb szégyenét, magát az emberi fajt bírálja.” A szám felvételei a Stray Heart Recordsnál készültek, a hangzást a No Silence-ben Simi keverte.