Októberben új lemezzel jelentkezik az Angertea. A ’Sidetrack (An Acoustic Act to Eradicate Torture)’ címre hallgató anyag a finn Inverse Records gondozásában jelenik meg világszerte. Egy speciális kiadvány lesz ez, talán nem is nevezhetjük a zenekar hatodik nagylemezének, de közben mégis. A 7 új dalból és egy feldolgozásból álló lemez teljesen akusztikus hangszerelésű lesz. Több meglepetést is rejteni fog az anyag. Például egy feldolgozást, méghozzá a Wackor zenekartól. Egy olyan bandától, ami az egyik legnagyobb hazai kedvencünk. Igazi kortársaink a srácok, talán még nálunk is régebben alakultak, és hozzánk hasonlóan mindig is szartak a trendekre, csakis a saját fejük után mentek.

A Moonsoon című dalukat dolgoztuk fel, vagyis inkább át, mert azért elég rendesen át lett írva és hangszerelve a nóta. Ebbe a dalba meghívtuk vendégvokálozni Kövi Lórit a Flop/Pear Jam énekesét, aki a kedvenc hazai énekesünk. Aztán lesznek még csellók, hammond orgonák, szájharmonika, meg egy nagyon hangulatos, és a progresszivitástól sem visszariadó dalcsokor. Most ez jött belőlünk. Persze ez csak egy kitérő, a következő Angertea lemez majd az előzőekhez hasonlóan hangos és nagyon súlyos lesz. Szóval nincs végleg elpuhulás. Szeptemberben jön a ’Slaves in Dark Inferno’ klipje, októberben pedig ki fog jönni a lemez. Az anyagot Gődér Csaba kománk vette fel, és Kiss József, a Nova Prospect gitárosa keverte a kecskeméti Area 51 stúdióban, ahol Schautek Bálint felelt az editálásért.

A zenekar április 28-án, most szombaton lép fel a Dürer Kert Középső termében a Dharma, Nice One Babe és a Dereng társaságában. További koncertdátumok: április 30. Szentes, Delelő, május 5. Eger, Zöld Pecsét, július 5. Tiszaalpár, Alpárfeszt, augusztus 18. Abaliget, Prog Camp

A most bemutatott dal a ’Geese (At a Hungry Festival)’ címet kapta. A dal számomra a felnőtté válásról és az új reményekről szól. Ez a dal volt az első, ami a lemezre elkészült, és ez is lett először megkeverve. Csontos Peti barátunk, a The Void zenekar tagja csellózik egy jót benne. Úgy gondoltuk, hogy egy szép kis természetjárós lyric videó elég jól alátámasztaná a dal mondanivalóját. Én magam forgattam a képsorokat az iphone-om segítségével még múlt évben Szlovákiában, fent a hegyekben Észak-Magyarországon, meg Szentes környékén. Mikós Zoli nevű haverunk, aki amúgy a lemez borítójáért is felel, készítette el a vágást és a feliratozást. Igazi baráti összefogással készült ez a 0 filléres filmecske.