Paranormal címmel, 2017. július 28-án jelent meg Alice Cooper 27. stúdiólemeze, a 2011-es Welcome 2 My Nightmare folytatása. Az eredeti Alice Cooper zenekar három tagja (Nel Smith dobos, Michael Bruce gitáros és Dennis Dunaway basszer) mellett vendégként szerepel az új dalokban Billy Gibbons a ZZ Topból és Larry Mullen Jr. dobos a U2-ból. A lemez producere ezúttal is Bob Ezrin volt. Az eredeti zenekarral felvett két nóta (Genuine American Girl, You And All Of Your Friends) a dupla kiadás bónusza lesz, hat számnyi (No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, Feed My Frankenstein, Only Women Bleed, School’s Out) tavalyi columbusi koncertfelvétellel egyetemben.

Február 23-án azonban már az új lemez The Sound Of A című dala jelenik meg kislemezként, természetesen ehhez is hozzácsapva négy koncertnótát. A dal érdekessége, hogy eredetileg 1967-ben született és maga Cooper mester írta az akkori Alice Cooper Band számára. Évtizedeken át mindenki elveszettnek hitte, mígnem a basszer Dennis Dunaway meg nem találta, majd fel nem hívta rá az énekes figyelmét. A dalhoz most klip is készült.

A februárban megjelenő The Sound Of A maxi dallistája: 
01. The Sound Of A
02. The Black Widow (Live)
03. Public Animal #9 (Live)
04. Is It My Body (Live)
05. Cold Ethyl (Live)

Alice Cooper (eredeti nevén Vincent Damon Furnier) 1948-ban született az Egyesült Államokban. 1964-ben alapította meg társaival első zenekarát Earwings néven, amit 1966-ban The Spiders-re, 1968-ban pedig Nazz-re változtattak. 1969-ben vette fel a zenekar és maga az énekes is az Alice Cooper nevet. Ugyanebben az évben fedezte fel őket Frank Zappa, aki hozzásegítette őket első lemezszerződésükhöz. Greatest Hits című lemezük megjelenése után, 1974-ben feloszlott a zenekar és az Alice Cooper név onnantól kizárólag a szólókarrierbe kezdett frontembert jelentette. Legutóbbi lemeze 2011-ben jelent meg Welcome 2 My Nightmare címmel. A zenész 2003-ban saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame sétányon, majd 2011-ben beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

Alice Cooper – Paranormal
(Július 28 – earMUSIC)

01. Paranormal
02. Dead Flies
03. Fireball
04. Paranoiac Personality
05. Fallen In Love
06. Dynamite Road
07. Private Public Breakdown
08. Holy Water
09. Rats
10. The Sound Of A

A dupla CD-s verzió extrája:

Stúdiófelvételek az eredeti Alice Cooper Banddel:
– Genuine American Girl
– You And All Of Your Friends

Koncertfelvételek (Live in Columbus, Ohio, 05/06/2016)
– No More Mr. Nice Guy
– Under My Wheels
– Billion Dollar Babies
– Feed My Frankenstein
– Only Women Bleed
– School’s Out