A 2007-es Alienigma után tizenkét évvel, új lemezzel rukkol elő az amerikai speed/power veterán Agent Steel. Ráadásul a szeptemberben megjelenő 8 Lights Protocol lemezen újra a banda klasszikus felállásának énekese, John Cyriis ereszti majd ki a hangszálait. Cryiis utoljára az 1987-es Unstoppable Force lemezen énekelt a bandában.

Most viszont könnyen elképzelhető, hogy ő lesz az egyeduralkodó, mivel a két másik alapember, azaz Juan Garcia és Bernie Versailles gitárosok hiányoznak a felállásból. Juan Garcia gitáros már évek óta a Body Count tagja, Bernie Versailles gitáros pedig 2014-ben agyvérzést kapott, majd kómába esett, róla csak annyit tudni, hogy felépülése nagyon lassan halad. Cryiis egyeduralmát támasztja alá az is, hogy a zenekar hivatalos felületein az Agent Steel (feat. John Cyriis) elnevezés szerepel a közzétett logókon. Azt tehát egyelőre nem tudjuk kik lesznek a tagok John Cyiis mellett, de az már bizonyos, hogy az  Agent Steel, a patinás Keep It True fesztiválon áll majd elsőként színpadra a németországi Lauda-Königshofenben, és júniusra is lekötöttek már egy germán fesztivált, vagyis alighanem több helyen is lehet találkozni velük a nyár folyamán. Szeptemberben pedig jön az új album, a 8 Lights Protocol.

A thrash áttörése előtti idők egyik legnagyobb metal ígérete volt a kaliforniai Agent Steel, amelynek pályafutását azonban rendesen megzúzta énekesük kiszámíthatatlan viselkedése. Az embertelen sikolyairól, metsző magas hangjáról ismert John Cyriis eredetileg 1984 és 1988 között volt a banda énekese, vele készült az első két klasszikus album (Skeptics Apocalypse 1985, Unstoppable Force 1987), valamint a Mad Locust Rising EP. Az 1988-ban feloszlott speed metal formáció 1999-ben tért vissza Bruce Hall énekessel. Vele készült az Omega Conspiracy album, erről ITT olvashatsz bővebben.

Bruce Hall 2010-ben kiszállt, John Cyriis pedig váratlanul bejelentkezett a posztra, majd adtak is két japán koncertet, de 2011 elején már beugrós vokalistákkal (James Rivera és Rick Mythiasin) kellett fellépniük a 70000 Tons Of Metal tengerjárón, és ugyancsak a Steel Prophetből ismert Rick énekelt velük a német Keep It True fesztiválon (2011. április), ahol jogi bonyodalmak miatt (Cyriisé az Agent Steel név) Masters Of Metal néven játszottak. A Rock Hard magazin 2011-es fesztiválján is felléptek volna, ezt azonban visszamondták, ám a 2011-es Sweden Rockon színpadra léptek – méghozzá John Cyriis-szel. A történet most folytatódik.