Újabb szomorú hír érkezett a hétvégén: 52 éves korában elhunyt Lőrincz Sándor, azaz Lőrke, az A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, dalszerzője.  A hír a zenekar Facebook-oldalán jelent meg. Lőrke a magyar hardcore punk színtér meghatározó figurája volt, olyan zenekarokban gitározott, mint a Trottel, a Marina Revue vagy Qss, majd 1990 nyarán beszállt az A.M.D.-be, amivel ha lehet, még legendásabb lett. Lőrke Füleki Sándor (Leukémia, Mood, Wall Of Sleep) utódja lett, 1990 végén pedig meg is jelent az első A.M.D. anyag, a Ne vonulj be! című kazetta, amit 1991 végén követett az első hivatalos lemez, A háború borzalmai, sőt még rosszabb. Onnantól kezdve Lőrke kisebb megszakításokkal folyamatosan zenélt az A.M.D. tagjaként, kivéve az 1999 és 2006 közötti időszakot, amikor nem volt aktív a csapat. Lőrke halálának oka műtéttel nem gyógyítható májrák volt. Nyugodjék békében!

Az A.M.D. (Anti Military Demonstration) együttest Ferenczy Tibor (Sotár) és Kovács Zoltán (Kiskovács) alapította 1987 nyarán, a mára már kultikussá váló első magyar hardcore-együttes, a Marina Revue és az akkoriban megjelenő külföldi hardcore-zenekarok hatására.

A kezdeti felállás Füleki Sándor gitár (aki ugyanakkor a Leukémiában is játszott) Sovák Gábor (Cséb) basszusgitár, Sotár ének, Kiskovács dob. Az első koncert 1988 februárjában a Muter klubban volt, majd 1988 közepén felvették első 10 számos demójukat. Cséb augusztusban sorkatonai teendői miatt elhagyta a zenekart, helyére Sík Endre (ex-Kazányi) szállt be és vele megkezdődtek a nyugat-európai koncertek. Ennek az eredménye lett, hogy 1989-ben Németországban limitált példányban megjelent a Sucking Stalin Tour című anyag egy kis kiadónál. A zenekar itthon és külföldön is egyre ismertebb lett, de zenei nézetkülönbségek miatt Füleki Sándor 1989 decemberében elhagyta a zenekart, aki ettől kezdve a Leukémiára koncentrált. Az új gitáros átmenetileg Tádé (Colorado) lett, majd a zenekar 1990 nyarán Lőrincz Sándor (Lőrke) személyében (ex-Trottel, Marina Revue, Qss) megtalálta azt a gitáros-dalszerzőt, aki azóta is meghatározza a zenekar hangzását.

Az alapító frontember, Sotár 1993-ban szállt ki, 1994-ben kábítószer-túladagolás következtében hunyt el. Sotár halála után kihoztak még egy lemezt (Túlélők), de utána hosszú szünet következett, és a társaság csak 2005-ben jött össze újra. A Mindenen kívül című lemezül 2012-ben jelent meg, 2017 tavaszán pedig a 30 éves jubileum alkalmából adtak egy különleges koncertet, felelevenítve minden felállást.

Lőrkének is nagyon komoly drogproblémái voltak már a 90-es évektől, de 2012-ben arról beszélt, hogy ha nehezen is, de sikerült rajtuk túljutni. Az utóbbi években addiktológusként segítette a tisztulni vágyókat.