Egyfajta karácsonyi ajándékként új klipet dobott ki a Dreamgrave, az év éjen megjelent Monuments című lemezükhöz. Szokás szerint egy mélyebb témát boncolgat a banda.
A Drop The Curtain egy dal azokról, akik szellemi leépüléssel küzdenek, és azokról is, akik az életüket dedikálják az ápolásnak az utolsó pillanatig.

A gondozókat, közülük is a családtagokat gyakran a “láthatatlan második betegnek” hívják. A családtagot ápolók önmaguk is pszichológiai leépüléssel, szociális elszigeteltséggel, valamint fiziológiai, anyagi nehézségekkel küzdenek meg nap, mint nap. Segíts, légy türelmes és légy jelen, ha a családodban valaki ápol, vagy ápolásra szorul! Ha te magad viseled gondját családtagnak segítséget kérni és elfogadni létfontosságú.

A képanyag a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban készült.

2019-ben ti is több helyen találkozhattok ezzel a dallal és a Dreamgrave-vel országon belül és kívül is.
Ami biztos, hogy az egyre nagyobb sikerrel működő Abaliget ProgCampfesztivál, a Rockvilág.hu Online Rockmagazinnal karöltve megalkotta a ProgCamp Winter Tour nevű esemény sorozatot, melynek mindhárom, már bejelentett állomásán elcsíphetitek a bandát (Facebook eventek a dátumok alatt):

Február   2 Budapest @ S8 Underground Club w/Room of the Mad Robots, The Royal Freak Out
Február   9 Szeged @ JATE Klub w/The Void, Tiansen, Dystopia
Február 23 Pécs @ Ti-Ti-Tá w/Soulmirror, Perfect Symmetry, Leave No Trace
Március 14 Temesvár @ Reflektor Klub w/The Tumor Called Marla
Március 15 Déva w/The Tumor Called Marla
Március 16 Kolozsvár w/The Tumor Called Marla

A zenekar egyébként idén jelent meg új “Monuments” lemezével, ami ugyancsak elérhető a szokásos helyeken, így SpotifyonBandcampen és YouTube-on is.

A Dreamgrave-ről

A DREAMGRAVE zenéje a hagyományos progresszív, valamint szimfonikus és neoklasszikus metal eklektikus házasságából született entitás, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos egymástól távoli világot bejár kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i játékosságig.

2014-ben jött ki világszinten is komoly szakmai elismerést szerzett ‘Presentiment’ című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta. 2017-ben visszatértek ‘Monuments’ című lemezükkel, mely újabb evolúciós lépcsőfoka a korábban megkezdett útnak.

A zenekar elérhetőségei:
Facebook: https://www.facebook.com/dreamgrave/
Youtube: https://www.youtube.com/user/dreamgraveofficial
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3n1JRu9UcG56snZ5v441yA
Instagram: https://www.instagram.com/dreamgraveofficial/
Weboldal: http://dev.dreamgrave.com/about/news