No nézzünk egy kis programajánlót a hétre:

SOPRONI NAGYSZÍNPAD A világ minden jelentős fesztiválján az ún. “Main Stage” a legfontosabb kirakat. A VOLT-on sincs ez másképp. Tavaly, a Prodigy koncertje alatt megmutatta, milyen az, amikor 25 000-en egyszerre táncolnak, méghozzá nagyon. Míg kora délutántól többnyire érdekességek és finomságok melegítik a hangulatot, az idén már kora este igazi világsztárok, nagyágyúk és pörgős bandák csapnak a húrok közé, naponta többen is! Lehet miből válogatni!

SAMSUNG MOBILE ARENA Ez az a hely, amely mindig tele van. Nem véletlen, hiszen a VOLT-ra egyébként is jellemző eklektikus programkínálatból számos hazai és nemzetközi nagy név itt lép színpadra. Napközben koncertek, éjszakánként és reggelenként DJ-k… A hely idén látványos átalakuláson megy keresztül: miközben a színpadnak otthont adó sátor mérete nő, a belső kialakítás barátságosabbá, “klubosabbá” válik.

MTV – HEADBANGERS BALL ARÉNA A VOLT gigaarénája. Lehetne ez akár a kettes számú nagyszínpad is, olyan nagy nevek nyomják itt kapunyitástól hajnalig. Igazi szenzáció, hogy az idén már két nemzetközi banda (Exploited, Clawfinger) is színpadra lép itt, illetve ugyancsak telt házat ígér az F.O. System egyetlen hazai koncertje. És még az EDDA is visszatér – már nagyon várta őket a nagyérdemű!

 július 2. szerdajúlius 3. csütörtökjúlius 4. péntekjúlius 5. szombat
14:00NIKSONBLIZARDMETROSECTIONREFLECTED
15:00COOL HEAD CLANBENZIN6TESTAMADEA
16:30DRAWINGBLIND MYSELFHIPPIKILLERBLACK OUT
18:00JUNKIESSUBSCRIBEDALRIADALORD
19:30POKOLGÉPBEATRICEBELGA
MOBY DICK
21:30EDDAEXPLOITED
KALAPÁCSCLAWFINGER
23:30ZORALLOSSIANKOWALSKY MEG A VEGABLUES FLOOR
01:30exkluzív! F.O. SYSTEMPÁL UTCAI FIÚKKISCSILLAGSUPERBUTT

RED LOUNGE Ez az a hely, ahol mindig sorba kell állni. Nem véletlen, hiszen a rendkívül igényes kialakítású sátorban igazán változatos és “minőségi” programkínálat várja mindazokat, akik egy kényelmes kanapén szeretnek ejtőzni, vagy éppen tombolni a szőnyegezett sátor színpada előtt. Belépés csak 18 éven felülieknek!

 július 2. szerdajúlius 3. csütörtökjúlius 4. péntekjúlius 5. szombat
14:30 DUMASZÍNHÁZ: BADÁR SÁNDORDUMASZÍNHÁZ: KISS ÁDÁMDUMASZÍNHÁZ: KÕHALMI ZOLTÁN
16:00VOLT JAZZ – ROZSNYÓI TRIÓVOLT JAZZ – HARCSA VERONIKAVOLT JAZZ – BALÁZS ELEMÉR GROUP: EARLY MUSIC
VOLT JAZZ – TZUMO ELECTRONIC DREAMS
18:00THE PERFECT NAMEGANXSTA ZOLEE ÉS A KARTELL – JAZZ VERZIÓSZALÓKI ÁGI – KARÁDY- ESTPROFESSOR BRINKFUNK
20:00KRÉTAKÖR SZÍNÉSZTÁNCZENE- KARBEAT DISTAKÁCS ESZTER ÉS A GUMI ZSUZSIFÜR ANIKÓ ÉS A JAMIE ÉS A HRUTKA ZENEKAR: NÕSTÉNYÁLOM vendég: GESZTI PÉTER
22:00ZUBOLYVARGA ZSUZSABOOTSIE QUARTETSINGAS PROJECT
00:00BALKAN FANATIKSENOR COCONUT & HIS ORCHESTRA FEAT. ARGENIS BRITO FEAT. LOUIE AUSTEN
SIRQUS ALFON
RODNEY HUNTER & LIVE BAND
01:30PASO SOUND SYSTEMREWIND: PALOTAI, CADIK, McZEEK, PUBLO, CHIBURI, LEE UNFLYABLE
LAYO & BUSCHWACKANEGRO @ THE UPTOWN FELAZ & MARKA
03:00  FCB – KEVIN 

MR2 – COKE SZÍNPAD Új színpad a VOLT-on! Hangulatosnak ígérkező helyszín, ahol éjjel-nappal jól érezheted magad. Szabadtéri, mégis fedett. Kényelmes benne ücsörögni, de még jobb, ha a pultot támasztva hallgathatod kedvenc bandáidat és dalaidat. A legfrissebb produkciókat ez a színpad kínálja kapunyitástól másnap reggelig, amikor is indul a reggeli torna! A VOLT Fesztivál ideális helyszín közönségtalálkozók megszervezésére. Az MR2-Petôfi Rádió felismerte ezt a lehetőséget. Az MR2-Coke színpadnál az alábbi zenekarok közönsége fog találkozni egymással:

 július 2. szerdajúlius 3. csütörtökjúlius 4. péntekjúlius 5. szombat
11:00 REGGELI TORNA – AEROBIC ZSOLTIVALREGGELI TORNA – AEROBIC ZSOLTIVALREGGELI TORNA – AEROBIC ZSOLTIVAL
12:00CHA- CHA- CHA LOUNGE: SOMENU, DJ: TILL8CHA- CHA- CHA LOUNGE: OXIGEN, 4533CHA- CHA- CHA LOUNGE: OXIGENCHA- CHA- CHA LOUNGE DJ: TILL 8
17:00LUDDITÁKFRENKPAMUTFINE CUT BODIES – live
18:30COPYCONSUPERNEMBELMONDOJACKED
20:00IRIE MAFFIANEMJUCITHE MOOGLADÁNYBENE 27
22:00BRAINSKAUKÁZUSAMBER SMITHVAD FRUTTIK
00:00LITTLE COW – KISTEHÉN TÁNCZENEKARBARABÁS LÕRINC EKLEKTRICNOUVELLE VAGUE
PÉTERFY BORI & LOVE BAND
01:30CHA CHA CHA PARTY – SUPERMAN
CHA CHA CHA PARTY – DJ IZIL
02:00
VOLT FESZTIVÁL PARTY – DJ FÜLÖP & LOBENWEIN
DJ FRANK POPP, MANGO & SUPERMAN

CIB KLUB VOLT Pódium a CIB Bank Klubszínpadán
A VOLT Fesztivál egyik leghangulatosabb programhelyszínén jobbnál-jobb előadásokat hallgathatsz minden nap délután 2 órától. Vendégeink ismert és elismert szakértők, akik a legrázósabb nézői kérdéseket sem veszik rossz néven. Ugyanitt fél 4-tõl a VOLT PORTRÉ keretében Fiala János beszélget vendégeivel.

Fizess élő CIBezz bankkártyával a VOLT Fesztiválon! A CIB Bank standjánál most egyedülálló módon lehetőséged nyílik élő CIBezz bankkártya igénylésére. Hogy miért jó ez Neked? Egyrészt a befizetett összeg erejéig, és azzal arányos ideig egy csinos élõ Bankkártya-lány vagy egy sármos Bankkártya-srác követ mindenhova, hogy helyetted fizessen a fesztivál összes vendéglátó és szórakoztató egységében! Így nemcsak minden tekintet Rád szegeződik, de biztosan mindenhol előre is engednek! Ha ez még nem lenne elég, látogass el a CIB-standra, ahol egy ínycsiklandó pizza vagy hûsítô ital mellett próbára teheted szerencsédet az italtőzsdén. Ha jól taktikázol, értékes ajándékokra válthatod be részvényeidet.

 július 2. szerdajúlius 3. csütörtökjúlius 4. péntekjúlius 5. szombat
11:00  GYEREKPROGRA- MOK: ALMA EGYÜTTESGYEREKPROGRAM: KALÁKA
14:00SAS ISTVÁN ELÕADÁSATARI ANNAMÁRIA ELÕADÁSAVÁMOS MIKLÓS ELÕADÁSARÉZ ANDRÁS ELÕADÁSA
15:30FIALA JÁNOS BESZÉLGET Kispál AndrássalFIALA JÁNOS BESZÉLGET Nagy FeróvalFIALA JÁNOS BESZÉLGET HobóvalFIALA JÁNOS BESZÉLGET Für Anikóval
17:00ANNA & THE BARBIESSONNY AND HIS WILD COWSSUNSCREEN
MÉHEK
18:30BOOGIETÁTRAI TIBOR – SZÛCS ANTAL GÁBORCSÓKOLOMPSYCHO MUTANTS
20:00EF ZÁMBÓ HAPPY DEAD BANDTAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BANDHOLLYWOODOODOORS EMLÉKZENEKAR
21:30MYSTERY GANG
UNITEDJAMIE WINCHESTER & HRUTKA RÓBERTANSELMO CREW
23:30JUICEPRAKKERFLÖRTBLOKK
02:30RETROVOLT – DJ PAPLANRETROVOLT – DJ PAPLANRETROVOLT – DJ JOKÓRETROVOLT – DJ JOKÓ

CAFÉ DISZKOSZ – a Sport Szelet és a radiocafé 98.6 közös helyszíne A VOLT Fesztivál mértani közepe ezúttal valóban a fesztivál közepe! Nálunk mindenki megtalálja a számításait, és azt is, amire nem számít. Rágyúrunk az izmaidra, az agyadra, a füledre és az ízlelőbimbóidra. Café Diszkosz – a Sport Szelet, a Corvinus Rádió és a radiocafé 98.6 négy napos rendetlenkedése.

VOLT Rádió 2008
VOLT Rádió – a fél-országos rádió! Exkluzív interjúk, élő dj-szettek és minden, ami VOLT! Soproni VOLT Rádió július 2-tõl 5-ig a VOLT Fesztivál ideje alatt. Budapesten a radiocafé 98.6–on és Sopronban a 104,6–on a Corvinus Rádióban, négy napon át.

A legnagyobb döntés
A Café Diszkosz helyszínen a fesztivál legjobb könyöklője és kocsmája – dönts magadba, amennyit bírsz! Akció az egész fesztivál ideje alatt: nálunk tényleg annyit fogyaszthatsz, amennyi pénzed van!

PONCICHTER BOROZÓ Sopron és egyben az ország egyik legnagyobb zenei és kulturális fesztiválján is helyet kaptak a soproni borászatok. Egy különálló, hangulatos Poncichter negyedben várunk Téged is. A helyszín hangulatát fokozza a hagyományos soproni ételek bemutatása. Árnyas fák alatt kortyolgathatod a soproni borokat, és természetesen élvezheted a hangulathoz jól illeszkedő kulturális programokat a Poncichter negyeden belül is. Ráadásul idén, a régió legnépszerűbb kereskedelmi rádiója, a soproni Nap Rádió a VOLT Fesztivál ideje alatt a Poncichter negyedből sugározza adását. Az FM 94,1-gyen fogható programon megszólalnak a VOLT azon közismert látogatói és fellépői, akik köztudottan kedvelői a jó bornak, emellett kvízjátékokkal is várják a betérőket.

 július 2. szerdajúlius 3. csütörtökjúlius 4. péntekjúlius 5. szombat
11:00 STROKES ÜTÕEGYÜTTESSTROKES ÜTÕEGYÜTTESSTROKES ÜTÕEGYÜTTES
12:00JÓ EBÉDHEZ SZÓL A NÓTA – SOPRON VÁROS FÚVÓSZENEKARAJÓ EBÉDHEZ SZÓL A NÓTA – SOPRON VÁROS FÚVÓSZENEKARAJÓ EBÉDHEZ SZÓL A NÓTA – SOPRON VÁROS FÚVÓSZENEKARAJÓ EBÉDHEZ SZÓL A NÓTA – SOPRON VÁROS FÚVÓSZENEKARA
15:00HOZD MAGADDAL A GITÁROD! TÁBORTÜZES DALOK A BOROZÓK ÁRNYÉKÁBANHOZD MAGADDAL A GITÁROD! TÁBORTÜZES DALOK A BOROZÓK ÁRNYÉKÁBANHOZD MAGADDAL A GITÁROD! TÁBORTÜZES DALOK A BOROZÓK ÁRNYÉKÁBANHOZD MAGADDAL A GITÁROD! TÁBORTÜZES DALOK A BOROZÓK ÁRNYÉKÁBAN
20:00CIGÁNYZENE – KOVÁCS JÓZSEF ÉS ZENEKARACIGÁNYZENE – KOVÁCS JÓZSEF ÉS ZENEKARACIGÁNYZENE – KOVÁCS JÓZSEF ÉS ZENEKARACIGÁNYZENE – KOVÁCS JÓZSEF ÉS ZENEKARA

forrás: http://www.sziget.hu/