Jövőre tíz napos lesz a Rockmaraton! 2016. július 8-17. között rendezik meg ez lesz a világ leghosszabb rockfesztiválja, a helyszín pedig változatlan, az idén jól bevált hely, a Dunaújváros melletti Szalki-szigeten kerül megrendezésre a világtörténelem leghosszabb rockfesztiválja, a 10 napos Rockmaraton. A maratoni nyaralást és mulatást egy hangulatos, árnyékos kemping, saját strand és közel 150 zenekar teszi majd felejthetetlenné. A szervezők naponta jelentik be a külföldi és hazai headlinereket. A szervezők november 24-től folyamatosan jelentik be a fellépőket, a Sonata Arctica (07/16), a lengyel Behemoth (07/11), a holland Epica (07/16), a német Equilibrium és a NYHC-veterán Madball (07/14) mellé felsorakozott a német pagan metalos Varg is. Emellett immár 10 magyar metal brigád fellépése is biztos már: AkelaKalapácsMoby DickOssianPokolgép, Road, Depresszió, Alvin és a Mókusok, Watch My Dying, valamint Rómeó Vérzik.

A szervezők már keresik is a lehetőséget arra, hogyan lehet belőle hivatalosan is Guiness-rekord. A tervek szerint közel harminc külföldi fellépőt hívnak meg a jövő évi monstre rendezvényre. Folyamatosan fogják majd nyilvánosságra hozni az együttesek nevét. A színpadok száma ugyanúgy négy marad, mint eddig, de szeretnék egy kicsit átrendezni azok elosztását, illetve a szabadtéri nagyszínpadokon váltott rendszerben lesznek majd a koncertek, ezzel is csökkentve a zajszennyezést (de ebből nem volt probléma az idén sem).

A november 24-től naponta jelentik be a külföldi és hazai headlinereket, a jegyelővétel és a weboldaluk pedig december elején indul majd. Lesz külön 10 napos, 7 napos sőt hétvégés és két hétvégés bérlet is elővételben.