Idén tíz napos lesz a Rockmaraton! 2016. július 8-17. között rendezik meg ez lesz a világ leghosszabb rockfesztiválja, a helyszín pedig változatlan, a tavaly jól bevált hely, a Dunaújváros melletti Szalki-szigeten kerül megrendezésre a világtörténelem leghosszabb rockfesztiválja, a 10 napos Rockmaraton. A maratoni nyaralást és mulatást egy hangulatos, árnyékos kemping, saját strand és közel 150 zenekar teszi majd felejthetetlenné. A szervezők naponta jelentik be a külföldi és hazai headlinereket, összesen 30 külföldi banda lép majd fel a fesztiválon. A legutóbbi négy bejelentett banda: TestamentToxic HolocaustDog Eat Dog és az Ignite után négy újabb fellépőt jelentettek be a szervezők: Airbourne, At The Gates, Bad Religion és Manegarm.

A korábban bejelentett külföldi zenekarok: a Sonata Arctica (07/16), a lengyel Behemoth (07/11), a holland Epica (07/16), a német Equilibrium és a NYHC-veterán Madball (07/14), Amon Amarth (07/15), Battle Beast (07/16), BattlecrossThe Casualties (07/12) és a német pagan metalos Varg mellé a teuton thrash legenda Sodom (07/09) is bejelentkezett.

Már kaphatóak a Ticketportal rendszerében a 10 napos Early Bird bérletek, ár: 15.990 Ft.

A korábban bejelentett 25 magyar brigád mellé (AkelaKalapácsMoby Dick, Ossian, Pokolgép, Road, Depresszió, Alvin és a MókusokWatch My Dying,Rómeó VérzikRózsaszín Pittbull, Prosectura, HétköznaPI CSAlódások, Hatóságilag Tilos, Fegyelmező Részleg, Wisdom, Tales Of Evening, Paddy and the Rats, Omen, Dalriada,Apey and the PeaBlind MyselfCadaveresLeander KillsØrdøg). újabb 5 hazai fellépőt neveztek meg a szervezők: Bloody RootsDorothyEktomorfNevergreenZorall