Jövőre tíz napos lesz a Rockmaraton! 2016. július 8-17. között rendezik meg ez lesz a világ leghosszabb rockfesztiválja, a helyszín pedig változatlan, az idén jól bevált hely, a Dunaújváros melletti Szalki-szigeten kerül megrendezésre a világtörténelem leghosszabb rockfesztiválja, a 10 napos Rockmaraton. A maratoni nyaralást és mulatást egy hangulatos, árnyékos kemping, saját strand és közel 150 zenekar teszi majd felejthetetlenné. A szervezők naponta jelentik be a külföldi és hazai headlinereket. A szervezők november 24-től folyamatosan jelentik be a fellépőket, így már eddig is tudtuk, hogy, július 16-án a finn Sonata Arctica teszi tiszteletét a fesztiválon, majd az is világossá vált, hogy a lengyel Behemoth zenéjére is zúzhatunk majd. Nergalék július 11-én lépnek fel. A harmadik külföldi előadó az Epica. A Simone Simons énekesnő vezette holland csapat július 16-án lép fel a 2016-os Rockmaratonon. November 30-án bejelentették a negyedik fellépőt is, ők a germán epikus folk, viking metal csapat, az Equilibrium. Mostanra pedig hivatalossá vált, hogy a NYHC-veterán Madball is résztvevője lesz a fesztiválnak. Ők július 14-én játszanak majd.

A szervezők már keresik is a lehetőséget arra, hogyan lehet belőle hivatalosan is Guiness-rekord. A tervek szerint közel harminc külföldi fellépőt hívnak meg a jövő évi monstre rendezvényre. Folyamatosan fogják majd nyilvánosságra hozni az együttesek nevét. A színpadok száma ugyanúgy négy marad, mint eddig, de szeretnék egy kicsit átrendezni azok elosztását, illetve a szabadtéri nagyszínpadokon váltott rendszerben lesznek majd a koncertek, ezzel is csökkentve a zajszennyezést (de ebből nem volt probléma az idén sem).

A jövő héttől naponta jelentik be a külföldi és hazai headlinereket, a jegyelővétel és a weboldaluk pedig december elején indul majd. Lesz külön 10 napos, 7 napos sőt hétvégés és két hétvégés bérlet is elővételben.