Az Abaliget Prog Camp népszerűsítő turnéját, a ProgCampWinterTour-t mutatta be Budapesten, Szegeden és Pécsett. A rendezvényeket együtt összefogva szervezte az Abaliget Prog Camp Rockzenei Fesztivál és a Rockvilág Online Rockmagazin.A helyszíneken olyan zenekarok mutatták meg magukat, akik ott lesznek az augusztus 16-19-ig tartó 4 napos Abaliget Prog Camp fesztiválon is.

Most pedig következik egy 2 időpontos ProgCampTavaszKomlón rendezvénysorozat. 2 dátum további Prog Campen is fellépő zenekarokkal, a komlói Zrínyi Klubban.

2019. március 16. ProgCampTavaszKomlón part 1.

Esemény: https://www.facebook.com/events/2409770535936888/

SoulMirror
Tiansen
Dystopia
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
A pécsi SoulMirror egy enyhe progresszív beütéssel bíró szimfonikus metal banda, melyben musicales elemeket is felfedezhetünk. Nevezhetjük akár színház – metalnak is.
https://www.facebook.com/soulmirrormusic/
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
A budapesti Tiansen a Kőbányai Zenei Stúdió falai között született meg 2017 elején. Zenéjük eklektikus, nehezen behatárolható, progresszív elemekkel díszített, pop-metal.
https://www.facebook.com/tiansenband/
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
A szegedi Dystopia története egészen 2003 forró nyarára nyúlik vissza. A korai anyagon már hallhatóak voltak a Dystopia tipikus stílusjegyei, az intenzív, mégis dallamos metál, amiben érezhetően ott van a tagok progresszív, southern, helyenként metalcore vagy akár aréna rock kedvenceinek hatása.
https://www.facebook.com/dystopiahungary/
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

2019. április 27. ProgCampTavaszKomlón part 2.

Esemény: https://www.facebook.com/events/242981603300237/

Avement
Perfect Symmetry
Omega Diatribe
Cadaveres
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
Avement – energikus alter metál Pécsről.
A zenekart 2015. februárjában Pécsen alakította meg három gimnazista srác és egy egy lány. 2018-ban a zenekar több tagcserén ment át,a legújabb tagunk Hegyes Tamás, aki Márkot váltja gitáron, Márk pedig leporolta a basszusgitárját, és újra a mély hangokat túrja.
https://www.facebook.com/avement/
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
A Perfect Symmetry zenekar a progresszív rock egyik magyarországi képviselője. Stílusát tekintve progresszív metal, progresszív rock, hard rock. A pécsi illetőségű csapat hat tagú, alapítás éve 1995.
https://www.facebook.com/perfectsymmetryband/
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
A Cadaveres zenekar 2005-ben alakult, öt nagylemez, számos EP, DVD és rengeteg koncert után a mai napig a magyarországi rock-metal underground egyik zászlóvivője.
https://www.facebook.com/CADAVERESBAND/
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
A budapesti Omega Diatribe zenekar neve minden bizonnyal ismerősen cseng a progresszív zene szerelmeseinek. A csapat 2018-ban jelentette meg a harmadik lemezét Trinity címmel, amit nem kisebb produceri név közreműködésével készítettek el, mint a dán Tue Madsen, aki többek között olyan zenekarok lemezeiért felelt mint a Meshuggah, a The Haunted, a Suicide Silence vagy éppen a Mnemic. Egy roppant sűrű 2018-as évet tudhat a banda maga mögött, amit egy 11 állomásos önálló Európa turnéval zártak.
https://www.facebook.com/omegadiatribe/

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

A ProgCampTavaszKomlón az Abaliget Prog Camp fesztivál felvezető rendezvénye, az itt fellépő zenekarokkal találkozhatsz a nyári fesztiválunkon is.
▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
Abaliget Prog Camp 2019
2019. 08. 16-19.
Abaliget – Kemping

▼ 4 napos bérlet: https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=48722

▼ Fesztiválbusz: 06 20 420 94 84
▼ Facebook: https://www.facebook.com/abaligetprogcamp/
▼ Esemény: https://www.facebook.com/events/354411572009505/
▼ Info: abaligetprogcamp@gmail.com
▼ Web: http://abaligetprogcamp.simplesite.com/

2019-ben kerül megrendezésre immáron második alkalommal a Baranya megyében található Abaligeten az Abaliget Prog Camp. A fesztiválunk progresszív zenékre épül. A fesztiválon kempingezési lehetőség adott. Ha nem sátorban szeretnél megpihenni, akkor a Prog Camp területétől kb. 100 méterre turista szállások találhatóak.
4 napos bérlet: 6000 Ft
Napijegy: 2500 Ft