A székesfehérvári FEZEN fesztivál idén ünnepli 20 éves születésnapját, ennek apropójából különleges műsorra készülhet a közönség 2017. augusztus 2-a és 5-e között. A fesztivál szervezői igyekeznek is kedvünkben járni, így valósággal bombát robbantottak azzal a szenzációs hírrel, mely szerint augusztusban elhozzák nekünk a rockzene egyik legemblematikusabb ikonját, Alice Coopert. A horror rock királya több, mint 40 éves pályafutása alatt közel 60 millió eladott lemezzel a háta mögött 20 év után a jubileumi 20 éves FEZEN fesztiválon tér vissza a magyar közönséghez, augusztus 3-án. Alice eddig mindössze kétszer koncertezett Magyarországon: először a megasikeres Trash lemez turnéján, 1990. július 22-én, az MTK Stadionban, majd 1997. június 27-én, a Petőfi Csarnok szabadterén játszott. A mai napon teljessé vált a rock nagyszínpad programja! Alice Cooper, The Offspring, Saxon, Blind Guardian, Therion – a korábban bejelentett nemzetközi rock-metal névsorhoz csatlakozott a legendás Glenn Hughes, aki augusztus 4-én lép majd színpadra a csapatával! A ‘Rock hangja’ becenevű énekes-basszusgitáros Glenn Hughes neve hallatán elsőre a Deep Purple jut mindenki eszébe. Hughes az évek során szólólemezek sorát jelentette meg saját zenekarával és többször is körbejárta a világot – augusztus 4-én hosszú évek után ismét Magyarországra látogat! Glenn Hughes érkezésével teljessé vált a rock nagyszínpad programja – a pop kínálat utolsó külföldi fellépője május végén érkezik.

1997-ben még Fehérvári Zenei Napokként, egy cirkuszi sátorral indult a fesztivál, idén pedig a több mint 100 fellépő, köztük közel 20 külföldi sztárzenekar már közel 40.000 látogatót csábított Székesfehérvárra. 2017-ben szintén dupla nagyszínpaddal, külföldi és hazai sztárokkal várja a fesztiválozókat augusztus 2. és 5. között.

Mitologikus utalásokból nem lesz hiány a Therion koncertjén, a svéd alakulat rendszerint görög, német, sumér és skandináv legendákból gyúrja különleges világát. A szimfonikus hangzásokkal az elsők között kezdtek kísérletezni, az általuk taposott ösvényen indult el a Nightwish és a Within Temptation is. A Therion is a nyitónapon érkezik a fesztiválra.

A német sikercsapat, a Blind Guardian is bejárta már mind az öt kontinenst, és power metaljuk semmit sem kopott az évek során. ‘Innovatív, dallamos és brutális’ nyilatkozta egyik legutóbbi slágerükről az énekes Hansi Kürsch, és nem tévedünk sokat, ha ezt a fellépésükre is vonatkoztatjuk. Augusztusban, a Fezen nyitónapján le lehet ellenőrizni.

A Saxon ‘70-es évek brit heavy metal új hullámának meghatározó zenekaraként az elmúlt 40 évben jó néhányszor bejárta a világ nagy koncerthelyszíneit. És még ma is ezt teszik, olyan lendülettel és energiával, amit sokan megirigyelhetnének. A Battering Ram című tavalyi sorlemezük is megfelel minden fontos szabálynak, amit annak idején fémbe öntöttek a brit metalkatonák. Igazán súlyos riffek szelik majd át az augusztus 3-i fehérvári éjszakát.

Az Ossian több év kihagyás után tér vissza a Fezenre. A hazai heavy metal színtér megkerülhetetlen zenekara már több, mint 30 éve járja az országot. Töretlen népszerűségüket jelzi, hogy az idén áprilisban megjelent huszonegyedik stúdióalbumuk rögtön a Mahasz lemezeladási lista második helyén nyitott. Augusztus 2-án, a Fezen nyitónapján várják a rajongókat.

Az Ignite több alkalommal is bizonyította idehaza, hogy kihagyhatatlan élőben, a Paddy And The Rats csapatával ráadásul a közelmúltban együtt is turnéztak Európában. A tavalyi Alvin és a Mókusok koncerten csaknem kirúgtátok a sátor oldalát, most szabadabban mehet a pogó!

A kaliforniai sikercsapat, a The Offspring is Székesfehérvárra érkezik augusztusban. A ’90-es években eszmélő generáció Dexter Hollandékkal együtt küzdött az önbecsüléséért, nézett szembe rossz szokásaival, és keresett valamit, amiben hihet. Azaz: ‘Self Esteem’, ‘Bad Habit’, ‘Something to Believe In’ és még sorolhatnánk a slágereket, amik még ma is sűrűn előkerülnek. De a The Offspring nem egy múltban ragadt zenekar, most is aktívan, friss energiákkal alkotnak. Jelenleg éppen tizedik stúdióalbumukat készítik, és a kritikusok szerint sem ugyanazt az albumot írják újra és újra. Az sem véletlen, hogy az eddigi lemezeikből már több mint 40 millió darabot adtak el világszerte.

Augusztus 4-én a érkezik a Useme, másnap pedig a Rage Against The Machine Tribute by Subscribe csap a húrok közé. A Fish! csapata szombaton játszik. Pénteken pedig egy svéd zenekar, a Blues Pills lép színpadra – aki szereti a 70-es évek blues/rock zenéit, biztosan nem fog csalódni bennük!

Hétfőig élnek a kedvezményes árak

Napijegyek 7 490 Ft
diák 4 990 Ft

Bérletek 15 490 Ft
diák 14 490 Ft

A FEZEN aktuális programja

Alice Cooper (eredeti nevén Vincent Damon Furnier) 1948-ban született az Egyesült Államokban. 1964-ben alapította meg társaival első zenekarát Earwings néven, amit 1966-ban The Spiders-re, 1968-ban pedig Nazz-re változtattak. 1969-ben vette fel a zenekar és maga az énekes is az Alice Cooper nevet. Ugyanebben az évben fedezte fel őket Frank Zappa, aki hozzásegítette őket első lemezszerződésükhöz. Greatest Hits című lemezük megjelenése után, 1974-ben feloszlott a zenekar és az Alice Cooper név onnantól kizárólag a szólókarrierbe kezdett frontembert jelentette. Legutóbbi lemeze 2011-ben jelent meg Welcome 2 My Nightmare címmel. A zenész 2003-ban saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame sétányon, majd 2011-ben beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.