Idén is megrendezték a nyári fesztiválok záróbuliját a Fehérvári Zenei Napokat, a helyszín a Sóstói Ipari Park volt. A rendezők és a szervezők mindent megtettek azért, hogy a lehető legjobb feltételeket teremtsék meg a fesztiválozók számára, így a buli előtt pár héttel nagyszabású tereprendezésbe kezdtek. A területet ledózerolták, majd murvával felszórták és tömörítették, hogy egy esetleges eső bekövetkezésekor ne kelljen mindenkinek nyakig sárban gázolni, illetve jó idő esetében a portól fulldokolniuk. Sajnos ez nem mindenhol valósulhatott meg, hiszen a péntek hajnalban kezdődött nagymértékű esőzéskor a Nagyszínpad előtti részt, valamint a főutakat lehetett csak megközelíteni gumicsónak nélkül. Ez persze nem az illetékesek hibája, mindenki reménykedett, hogy megússzuk az égi áldást. Sajnos nem így történt. De most általánosságban a tapasztaltakról:

 

 

Kicsit hangulatromboló volt, hogy a csütörtök délután 2 órára meghirdetett kapunyitásra több, mint másfél órás késéssel került sor, és a tájékoztatás is elég hiányos volt ezen a téren. Viszontagságosnak mondható a kempingfoglalás is, ugyanis páran nem kaptuk meg a kempinghasználatra feljogosító karszalagot, így, miután nagy nehezen megtaláltuk az említett területet (semmi tájékoztató tábla és a biztonságiak sem tudtak segíteni), mehettünk vissza a bejárathoz a karszalagért.Az egyetlen negatívum talán, amit még fel tudok hozni, hogy sokszor a rendezők sem tudták megmondani, hol található egy adott helyszín, jelen esetben a Sajtó sátor. Ezeken kívül egyébként semmibe nem lehetett belekötni.

Az árak korrektek, nem kell csillagászati összegeket kifizetnünk egy sörért, rövidért vagy akár a készételekért.

A nagyszínpad hangosítása remek, és hál istennek csúszás nélkül kezdődtek a koncertek. A murvának köszönhetően pedig egy teljesen ideális bulihelyszínt alakítottak ki a tombolni vágyóknak. Az egyetlen negatívum, hogy a fotós árok és a színpad között ide-oda tologattak egy kamerát, ami a kivetítőre küldte időnként a képet, de ezzel jelentősen akadályozták a fotósok munkáját, valamint sokszor zavaró volt a közönség számára is.

Higiéniai szempontból sem lehetek kritikus, a sátrazóknak zárt, meleg vizes, fülkés zuhanyzó állt rendelkezésükre. A mobil WC-k néha ugyan kevésnek bizonyultak, de dicsérendő, hogy naponta ürítették, és WC papírt is biztosítottak.

Összességében elmondhatom, hogy egy-két apróságtól eltekintve a szervezők remek munkát végeztek, ha valaki minőségi fesztiválra vágyna, akkor a FEZEN-en a helye!