Újra kettős győzelem a Red Bulltól! A kivételesen száraz interlagosi futamot a német Sebastian Vettel nyerte meg csapattársa, Mark Webber előtt. A világbajnoki éllovas Fernando Alonso a harmadik helyen ért célba, mögötte a negyedik esélyes, Lewis Hamilton haladt át a kockás zászlón. Az élről induló Hülkenberg csupán a nyolcadik lett.

A rajtnál baleset nem történt, Vettel sikeresen haladt el a poros íven Hülkenberg mellett, aki azonban Webber előtt már zárni tudott. Igaz, nem sokáig, így hamarosan Alonso üldözte Őt, akit viszont sokáig fel is tartott, így a Red Bullosok közel tíz másodperc előnyt építhettek ki üldözőikkel szemben.
A pályakondíciók nem biztosították a szuperlágy (stick) abroncsok 100%-os használatát, így viszonylag hamar, a tizenötödik kör táján kezdődtek meg a kerékcserék. Látva Button keménygumin futott teljesítményét, Hamilton, Alonso majd a két Red Bull is váltott.

A futam sok izgalmat nem hozott: Az élboly változatlan maradt, csupán hátul alakultak ki kisebb-nagyobb csaták, és meglepetésre a hazai pályán autózó Massa csak a tizenötödik helyen araszolgatott, de Button — aki nem túl jó pozícióból indult — feljött az ötödik helyre. Az ötvennegyedik körben Liuzzi balesete miatt bejött a Safety Car, az ötvenhatodik körben pedig már távozott is, így változás nem történt. A Red Bullok a lekörözött nyolcas konvojon átverekedték magukat. Bár Alonso még fenyegette őket sebességével, a válaszul kapott tizedek elvették a kedvét, így a biztos harmadik pozícióban ment, féltve motorját.

Bár sokan várták, a Red Bull nem tett csapatutasítást, így továbbra sem neveztek ki első számú pilótát, ellentétben a többi csapattal. Hogy mi lesz ebből, azt csak az Isten tudja. Így még mindkét pilóta esélyes, hisz Webber nyolc, Vettel tizenöt pont hátránnyal bír Alonsoval szemben, helycsere esetén ez egy és huszonkét pontra változott volna, azonban ha Webber nem tudja befejezni az Abu-Dhabi nagydíjat, úgy elszállnak az egyéni esélyek jóformán.

Végeredmény
1.S. VettelRed Bull-Renault25 pont
2.M. WebberRed Bull-Renault18 pont
3.F. AlonsoFerrari15 pont
4.L. HamiltonMcLaren-Mercedes12 pont
5.J. ButtonMcLaren-Mercedes10 pont
6.N. RosbergMercedes GP8 pont
7.M. SchumacherMercedes GP6 pont
8.N. HülkenbergWilliams-Cosworth4 pont
9.R. KubicaRenault2 pont
10.K. KobayashiBMW Sauber-Ferrari1 pont
Egyéni / Konstruktőri
1.F. Alonso246 pontRed Bull-Renault469 pont
2.M. Webber238 pontMcLaren-Mercedes421 pont
3.S. Vettel231 pontFerrari389 pont