Új családtag az olasz szurkolók körében: a mai napon biztos, hogy a Ferrarival győzedelmeskedő Fernando Alonsot a drukkerek a szívükbe zárták. Mögötte, csakúgy mint az időmérőn a brit Jenson Button (McLaren-Mercedes) és Felipe Massa (Ferrari) végeztek.

Meglepően simán zajlott le a rajt, az első sikánban nem történt baleset, csupán néhányan rövidítették le a pályát. Az élről rajtoló Alonso beragadt kissé, így a mellőle rajtoló Button átvette a vezetést, és Massa is megérkezett rájuk. A két Red Bullosnak, Vettelnek és Webbernek sem sikerült a rajt, a 7. és 9. helyekre estek vissza. A VB éllovas Lewis Hamilton a második sikán balos kanyarjában ütközött Massa oldalának, és a kerék rossz pozíciója miatt a tengely eltört, és a brit a sóderágyban kötött ki, nullázva ezzel a futamon, ami felettébb jó hír volt a még VB esélyeseknek…

A kerékcseréket a lágy gumiabroncsok ellenére meglepően későn rendezték le, már közel 40 kör eltelt mire Button kijött, rá egy körre Alonso is, és a spanyol 1 körrel további kintmaradása elég volt ahhoz, hogy a brit elé érkezzen. Bár Massa is kiállt, őt mindketten megelőzték, így a brazil továbbra is 3. volt. Pórul járt Webber, aki a 6. helyen lévő Hülkenberg (Williams-Cosworth) mögé szorult, és a német többszöri sikánátvágással feltartotta, és bár az ausztrál jelzett, hogy ez így nem szabályos, a bíróság mégsem rótt ki büntetést. 3 körrel a vége előtt ugyan megelőzte a németet, azonban Rosberget (Mercedes GP) már nem érhette utol, a 6. helyen futott be. Csapattársa, Vettel rizikós megoldást választott: 52 körig ment a lágy keverékkel, és csak az utolsó körre cserélte le kerekeit a szabályok miatt. Taktikája a 4. helyet eredményezte neki, ami értékes (12) pontokat hozott számára.

Végeredmény:

1. F. Alonso Ferrari 25 pont
2. J. Button McLaren-Mercedes 18 pont
3. F. Massa Ferrari 15 pont
4. S. Vettel RBR-Renault 12 pont
5. N. Rosberg Mercedes GP 10 pont
6. M. Webber RBR-Renault 8 pont
7. N. Hülkenberg Williams-Cosworth 6 pont
8. R. Kubica Renault 4 pont
9. M. Schumacher Mercedes GP 2 pont
10. R. Barrichello Williams-Cosworth 1 pont

Egyéni / Konstruktőri

1. Webber 187 pont / RBR-Renault 350 pont
2. Hamilton 182 pont / McLaren-Mercedes 347 pont
3. Alonso 166 pont / Ferrari 290 pont

Megosztás
Előző cikkFEZEN 2010- Első nap
Következő cikkRockerek.hu találkozó