„Vörös lovak sikert hoznak!” – lehetne a szlogenje a 2010. évi Német Nagydíj futamának. A már-már hamvaiban heverő Ferrari most „feltámadt”, és Alonso vezetésével szerezték meg az 1. és 2. helyeket. Mögöttük Vettel zárt.

A rajt során a spanyol Alonso a poros ív felé szorította Vettelt, ennek eredményeképp megtisztult a pálya Massa előtt, aki hatalmas sebességgel ki is lőtt, és az élre állt, mögötta Alonso fordult el. Mögöttük a sorrend nemigen változott, csupán Mark Webber került a 6. helyre vissza, és Schumacher jött előre a 8. helyre.

A mezőny végében csetepaték törtek ki, melynek során a Toro Rosso és Force India csapatok pilótái a boxutcát látogatták meg, és Buemi kivételével mind folytatták a versenyt. Az élmezőnyből Vettel kezdte meg a kiállásokat, őt a Ferrarisok követték.

 

Felipe Massa sebessége óriásira nőtt, fokozatosan szakadt el az őt üldöző Alonsotól és Vetteltől. Azonban a lekörözött újoncok problematikája nem maradhatott ki: miközben Bruno Senna mellett haladtak el, a spanyol egy előzéssel próbálkozott, amit Massa ügyesen védett: elengedte társát, hogy a belső ívre kerülve visszaelőzhesse, így továbbra is a brazil vezetett, egészen a 49. körig. Akkor ugyanis a csapatrádión bejelentették Massának, hogy Alonso gyorsabb nála, és tudniillik Alonso VB esélye még megvan, míg Massáé elúszott… és megtörtént a csoda: Massa elengedte Alonsot, így a spanyol az élre állt.

A futam végén Vettel még pokoli tempóval támadást indított Massa fele, akit utol is ért, viszont megelőzni már nem maradt ideje, így a Ferrari 1. és 2. helyen érhetett be. Egy apróbb sérülés is megesett: a lágy gumikon haladó Pedro de la Rosa nekicsúszott Heikki Kovalainennek, és szárnyának egy darabja letört, így az általa támadott Barrichello meglógott, és a lehagyott Hülkenberg is megelőzte.

Végeredmény:

1. Alonso Ferrari 25 pont
2. Massa Ferrari 18 pont
3. Vettel RBR-Renault 15 pont
4. Hamilton McLaren-Mercedes 12 pont
5. Button McLaren-Mercedes 10 pont
6. Webber RBR-Renault 8 pont
7. Kubica Renault 6 pont
8. Rosberg Mercedes GP 4 pont
9. Schumacher Mercedes GP 2 pont
10. Petrov Renault 1 pont

Egyéni / Konstruktőri

1. Hamilton 157 pont McLaren-Mercedes 300 pont
2. Button 143 pont RBR-Renault 272 pont
3. Webber 136 pont Ferrari 208 pont