Ismét kettős McLaren győzelemmel záródott a futam. A kockás zászló először Lewis Hamiltont, majd Jenson Buttont intette le. Mögöttük Fernando Alonso kullogott be harmadikként.

Már a legelején kiütközött a kemény keverékű abroncsok ereje. Schumacher a rajtnál a 13. helyről a 8. helyre ugrott fel. A váltócsere miatt 5 helyes büntetést kapott Webber is két helyet javított, az ötödik helyre hozta fel magát. Kisebb csetepaték alakultak ki: Kobajashi Hülkenberggel vívott csatát, míg Massa Liuzzival, aminek végén a boxba kényszerültek.

Az élmezőny pár körig csatázgatott egymással, Alonso Vettelt támadta, aki meglépett előle, s Webber sem bírt el Buttonnel. A 6. körig bírták körülbelül a szuperlágy keverékű gumik, a versenyzők szépen a boxutca felé szállingóztak… Eközben Vettel megérkezett Hamiltonra, majd a négyes trió egybeforrva száguldott, míg Alonso és Hamilton a boxba mentek kerékért, így a Red Bullok álltak az élre.

Alonso és Hamilton már a boxban csatázni kezdtek, amit a spanyol nyert meg. Gond nélkül el tudtak haladni Kovalainen mellett, és gyors tempóba kezdtek. Schumacher ezidőtájt többször is meglátogatta a boxutcát, ismeretlen okból…

A nap meglepetése is ezidőben történt, az élre nem más, mint a Toro Rosso Ferraris Sebastian Buemi állt, aki bár nem sokáig vezette a mezőnyt, nagy meglepetést okozott így is.

Vettel érdekes taktikával próbálkozott, lágy kereket tetetett fel, és azzal ment tovább, amivel meglehetősen erős köröket tudott produkálni, elvégre a pálya is hűlni kezdett.

Sokáig vezetett a VB pontelső Mark Webber is, aki azonban az 50. körig bírta, és a boxutcába kényszerült gumiért. Az 5. helyre tért vissza, és onnan előbbre már nem tudott lépni, így ismét Hamilton állt az élre, akit Alonso támadott, azonban leszakadt tőle a feltartások miatt.

Rájárt a rúd a hétszeres világbajnok „Sumira” is. A németet először Buemi, majd a két Force India is megelőzte a drasztikus lassulása révén. A futamot végül leintették, a versenyzők rendben befejezték a versenyt.

Végeredmény:

1. Hamilton McLaren-Mercedes 25 pont
2. Button McLaren-Mercedes 18 pont
3. Alonso Ferrari 15 pont
4. Vettel RBR-Renault 12 pont
5. Webber RBR-Renault 10 pont
6. Rosberg Mercedes GP 8 pont
7. Kubica Renault 6 pont
8. Buemi STR-Ferrari 4 pont
9. Liuzzi Force India-Mercedes 2 pont
10. Sutil Force India-Mercedes 1 pont

Egyéni / Konstruktőri pont

1. Hamilton 109 pont / McLaren-Mercedes 215 pont
2. Button 106 pont / RBR-Renault 193 pont
3. Webber 103 pont / Ferrari 161 pont

Következő futam: Európa Nagydíj, Nürnburgring, Június 25-27.