A botrány ellenére a Red Bull megtartotta első helyét, igaz Mark Webbert intették le a kockás zászlóval. Mögötte Hamilton és Rosberg végzett.

A szombaton kirobbant incidens miatt – amelynél Webber új első szárnyát elvették hogy Vettelnek adják, akié elvált a kocsitól – feszült hangulat uralkodott a Red Bull istállójánál. Ez már a rajtnál is megnyilvánult, ugyanis Vettel jól kapta el, azonban társa nem hagyta magát, és kiterelte, s Vettel defektet kapott, miután a rázókőre esett, így az első kör végén a boxba begurulva elintézte kerékcseréjét, igaz majdnem egy kör hátrányba került így, 24. helyen folytatta. Szintén defektet kapott Massa, aki Alonsoval harcolva ütközött csapattársával, ő Vettel elé érkezett, mivel a pálya későbbi pontján sérült meg. A rajtot kifejezetten jól kapta el Button, aki a 14. helyről a 8.-ra küzdötte fel magát.

 

Az élen Webber és Hamilton küzdöttek, tőlük a mezőny le is szakadt, idővel azonban az ausztrál is meglógott. A kerékcseréket Schumacher kezdte, aki a 15. helyen tudott visszatérni így. Idővel Hamilton is megérkezett, aki csapattársa elé érkezve tartotta meg a 2. helyet, majd Webber is cserélt, és 1.-ként folytatta, így a győzelme szinte biztos volt.

A 17. körben Kubica és Alonso vívott nagy csatát, ahol a lengyel kiterelte a ferrarist, aki a füvön át elé tudott jönni. Bár Kubica kiesett, „feljelentette” Alonsot az átvágásos előzésért, amiért box-áthajtásos büntetéssel sújtották, s nemtetszését ki is fejezte…

A de la Rosa által vezetett autó alkatrészeinek hullása miatt megérkezett a Safety Car, így a mezőny egységbe tömörülhetett, ami hátrány volt Webbernek, és előny volt Massának és Vettelnek. Webber tovább őrizte pozícióját, Vettel pedig hátulról indult meg. Alonso ekkor töltötte le büntetését, 16. helyen folytatta, végleg tönkretéve versenyét.

Vettel látványosan megindult, és egyre jobban törtetett a pontszerző helyek fele. Lehagyta Hülkenberget, Petrovot, majd a hétszeres világbajnok Schumachert is „megette”. Az utolsó körben a rendkívül erős Sutilt is sikerült legyűrnie, így 7. helyen zárt. Alonso idegállapota felmondta a szolgálatot, miután rádión megkérte csapatát, hogy ne szóljanak hozzá, előzni próbált, de nem jutott sokáig, a 14. helyen akadt meg…

Végeredmény:

1. Webber RBR-Renault 25 pont
2. Hamilton McLaren-Mercedes 18 pont
3. Rosberg Mercedes GP 15 pont
4. Button McLaren-Mercedes 12 pont
5. Barrichello Williams-Cosworth 10 pont
6. Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 8 pont
7. Vettel RBR-Renault 6 pont
8. Sutil Force India-Mercedes 4 pont
9. Schumacher Mercedes GP 2 pont
10. Hülkenberg Williams Cosworth 1 pont

Egyéni / Konstruktőri:

1. Hamilton 145 pont / McLaren-Mercedes 278 pont
2. Button 133 pont / RBR-Renault 249 pont
3. Webber 128 pont / Ferrari 165 pont